Försäljning & service av motorsåg i Norrköping

Behöver du en ny motorsåg, eller är det dags att serva och reparera din befintliga? Hos Ivan Larsson Skog & Trädgård i Norrköping finner du en pålitlig partner för alla dina behov gällande motorsågar. I vår butik erbjuder vi ett noggrant utvalt sortiment av motorsågar från ledande tillverkare som Husqvarna och Stihl, vilket säkerställer både kvalitet och hållbarhet. Våra motorsågar är skapade för att leverera optimala resultat och vi tillhandahåller även professionella tjänster såsom service och reparationer. Vårt åtagande för kvalitet och kundservice gör oss till en pålitlig resurs för alla dina skog- och trädgårdsmaskiner. Besök oss för att utforska de senaste modellerna och få professionell rådgivning som hjälper dig att välja den motorsåg som bäst uppfyller dina behov.

Lämna in gräsklipparen för service & reparation

Försäljare av Husqvarna motorsågar

Ivan Larsson Skog & Trädgård AB är stolt återförsäljare av Husqarna motorsågar. Här hittar du ett brett sortiment av motorsågar som passar till olika syften, allt från professionella och bensindrivna motorsågar till batteridrivna eller eldrivna motorsågar. Oavsett om du söker en motorsåg för att fälla mindre träd och grenar till att hantera större träd kan du vara säker på att du hittar det som passar just dina behov. Vi har modeller som 120 Mark II och 135 Mark II bland annat.

Försäljare av Stihl motorsågar

Ivan Larsson Skog & Trädgård AB är stolt återförsäljare av Stihl motorsågar. De tillverkade sin första motorsåg redan 1926, så du kan vara säker på att detta rör sig om effektiva motorsågar med hög kvalitet. Vi tillhandahåller ett brett sortiment av Stihl motorsågar. Oavsett om du söker en motorsåg för att fälla mindre träd och grenar till att hantera större träd kan du vara säker på att du hittar det som passar just dina behov. Vi har modeller som MS 271 och MS 251 bland annat.

Vad bör jag tänka på när jag väljer motorsåg?

När du väljer vilken modell av motorsåg som passar bäst för dina behov, är det viktigt att överväga flera faktorer som till slut avgör vilken modell du väljer att investera i.

Syfte

Först och främst bör du fundera över vilken typ av arbete du planerar att använda sågen för. Om du behöver hantera stora träd eller omfattande sågarbeten, krävs en kraftigare motorsåg med längre svärd och större motor. För mindre trädgårdsarbete, såsom beskärning eller gallring av små träd, kan en lättare och mer hanterbar motorsåg vara mer lämplig​

Kraftkälla

En annan viktig faktor är kraftkällan. Bensindrivna motorsågar erbjuder ofta högre effekt och är lämpliga för tyngre arbeten, men de kräver mer underhåll och är tyngre att hantera. Elektriska motorsågar, både med sladd och batteridrivna, är lättare och enklare att använda men kan ha begränsningar i effekt och räckvidd​

Säkerhet & komfort

Säkerhetsfunktioner är också avgörande. Sök efter motorsågar med funktioner som kedjebroms, anti-vibrationshandtag och automatiska smörjsystem, vilka alla bidrar till en säkrare och mer komfortabel användning.

Vad för objekt ska hanteras?

Svärdets längd bestämmer hur stora objekt du effektivt kan såga igenom. Ett längre svärd kan hantera större träd, medan ett kortare svärd är lämpligare för mindre grenar och ger bättre kontroll

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja en motorsåg som inte bara hanterar dina nuvarande behov utan också är en tillförlitlig resurs för framtida projekt.

Reparation och service av motorsåg

Känns motorsågen sliten efter en lång tids användning? Då är det förmodligen dags före en service. Låt oss se över den och utföra en service av den så att dess funktion och skick bibehålls.

Sågkedjor

När det gäller sågkedjor vill vi veta delning på kedjan, längd i antal drivlänkar och spårbredden. Är du osäker på dessa mått, ta med kedjan in så mäter vi den. Vi har de flesta förekommande längder i lager men vissa väldigt udda kedjor kan behöva beställas. Tänk på att samma såg kan ha flera olika kedjor, vet ni endast sågmodell så får ni standardkedjan till den sågen i de fall vi vet vilken det är.

Filter

Det är av yttersta vikt att luftfiltret är fritt från sågspån och annat smuts att det inte täpps till. Detta kan orsaka att motorn inte får ordentligt med luft som den ska. Utöver det måste bränslefiltret vara i gott skick och bör kontrolleras med jämna mellanrum. Vi kontrollerar samtliga filter i motorsågen och byter ut dem.

Tändstift

Tändstiftet är den komponenten som tänder bränsleluftblandningen i motorn, vilket är viktigt för att förbränningen ska vara optimal. Oftast bör tändstiftet bytas ut 1-2 gånger om året. Vi har ett brett utbud av tändstift som passar olika modeller. Lämna in motorsågen hos oss så kan vi byta tändstiftet.

Svärd

Svärd är en av de delarna i motorsågen som slits snabbast, därav behovet att det ses över ofta. Vi ser över samtliga delar i svärdet och ser till att det är i gott skick, alternativt byter vi ut det.

Lämna in din motorsåg för service & reparation!

Behöver motorsågen lämnas in för en årlig service eller är det något fel på den? Fyll i formuläret utförligt så återkommer vi till dig.