Försäljning & service av röjsåg i Norrköping

Är det dags att uppdatera din röjsåg eller behöver du service på den du redan har? Ivan Larsson Skog & Trädgård i Norrköping är din tillförlitliga partner när det gäller röjsågar. Vår butik presenterar ett noga utvalt sortiment av röjsågar från ledande tillverkare som Husqvarna och Stihl, vilket garanterar både hög kvalitet och lång hållbarhet. Vi erbjuder dessutom professionell service och reparationer för att säkerställa att dina maskiner alltid är i toppskick. Vårt engagemang för kvalitet och utmärkt kundservice gör oss till din ideala resurs för skog- och trädgårdsmaskiner. Kom förbi för att se de senaste modellerna och få expertrådgivning som hjälper dig att välja rätt röjsåg för dina behov.

Lämna in röjsågen för service & reparation

Försäljare av Husqvarna röjsågar

Ivan Larsson Skog & Trädgård AB är stolt återförsäljare av Husqarna röjsågar. Här finner du ett brett sortiment av röjsågar som passar till röjning av stora gräsytor till utgallring av klena bestånd. Vi har allt från batteridrivna röjsågar till bensindrivna röjsågar. Oavsett om du behöver den till en mindre trädgård eller söker något för större grönytor kan du vara säker på att du hittar det som passar just dina behov. Exempel på modeller i sortimentet är 129R och 555RXT.

Försäljare av Stihl röjsågar

Ivan Larsson Skog & Trädgård AB är stolt återförsäljare av Stihl röjsågar. Här finner du ett brett sortiment av röjsågar som passar till röjning av stora gräsytor till utgallring av klena bestånd. Vi har allt från batteridrivna röjsågar till bensindrivna röjsågar. Oavsett om du behöver den till en mindre trädgård eller söker något för större grönytor kan du vara säker på att du hittar det som passar just dina behov. Vi har allt från FS 561 C-EM till FS 361 C-EM.

Vad bör jag tänka på när jag väljer röjsåg?

När du väljer vilken modell av röjsåg som passar bäst för dina behov, är det viktigt att överväga flera faktorer som till slut avgör vilken modell du väljer att investera i.

Syfte

Först bör du fundera över vilken typ av vegetation du behöver hantera. För grövre och tätare vegetation kan en röjsåg med kraftfull motor vara nödvändig, medan en lättare modell kan räcka för mindre krävande uppgifter​.

Kraftkälla

Driftkällan är också en viktig faktor. Bensindrivna röjsågar erbjuder högre effekt och rörlighet utan begränsningar av sladdar, dessutom har Husqvarnas motorer låga utsläpp.  Dock kräver de mer underhåll jämfört med elektriska eller batteridrivna alternativ som är lättare och miljövänligare, men kan ha begränsningar i kraft och batteritid.

Ergonomin

Ergonomin är viktig, särskilt om du planerar att använda röjsågen under längre perioder. Leta efter modeller med justerbara och ergonomiskt utformade handtag som minskar belastningen och förbättrar kontrollen. Säkerhetsfunktioner som skyddsgaller och dödmansgrepp, som stänger av maskinen om du tappar kontrollen, är också viktiga att beakta​.

Storleken

För professionella användare som är vana vid att använda röjsågar är det ännu viktigare att välja en röjsåg i rätt storlek än bara den starkaste modellen. Jobbar du längre pass är det definitivt en faktor som du bör ta hänsyn till. En motorstark modell må kunna skära genom tuffare vegetation men väger mer.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja en röjsåg som passar dina behov och förutsättningar perfekt.

Reparation och service av röjsåg

Vid service och underhåll av din röjsåg är det viktigt att utföra regelbundna kontroller för att säkerställa maskinens effektivitet och livslängd. Här är några viktiga punkter att beakta:

Rengöring

Efter varje användning bör du rengöra röjsågen från gräs, jord och annat skräp. Det är viktigt att hålla luftintagen på motorn fria från blockeringar för att förhindra överhettning. Vi rengör på djupet med professionella verktyg där smutsen lätt samlas och det är svårare att få bort.

Bränslesystemet

Ska röjsågen inte användas under en längre period bör bränsletanken tömmas. Detta är för att förhindra att bränslet försämras, vilket kan leda till startproblem och igensättning av förgasaren​. Vi går igenom samtliga komponenter i bränslesystemet och rengör det.

Tändstift

Tändstiftet är den komponenten som tänder bränsleluftblandningen i motorn, vilket är viktigt för att förbränningen ska vara optimal. Oftast bör tändstiftet bytas ut 1-2 gånger om året. Vi har ett brett utbud av tändstift som passar olika modeller. Lämna in röjsågen hos oss så kan vi byta tändstiftet.

Luftfilter

Underhåll av luftfiltret är avgörande för att förhindra driftstörningar och förlust av motoreffekt. Vi går igenom luftfiltret noggrant och  byter ut det regelbundet, beroende på hur ofta röjsågen används och dess arbetsmiljö.

Skärutrustning

Vi går igenom skärutrustningen och kontrollerar regelbundet att skärblad eller trådspolar inte är skadade. Vid behov byter vi ut eller vässar dem för att upprätthålla effektiv skärprestanda.

Allmän inspektion

Vi kontrollerar att samtliga skruvar och muttrar är ordentligt åtdragna samt att skydd och spärrar är intakta och fungerar som de ska.

Genom dessa service- och underhållsåtgärder säkerställer vi att din röjsåg fungerar säkert och effektivt, vilket minskar risken för olyckor och förlänger maskinens livslängd.

Lämna in din röjsåg för service & reparation!

Behöver röjsågen lämnas in för en årlig service eller är det något fel på den? Fyll i formuläret utförligt så återkommer vi till dig.